Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Хокей: Збірна України зіграє вирішальний матч ЧС у Дивізіоні IB

Хокей: Збірна України зіграє вирішальний матч ЧС у Дивізіоні IB

Сьогодні, 3 травня, збірна України з хокею зіграє вирішальний матч чемпіонату світу у Дивізіоні IB. Команда Дмитра Христича вийде на протистояння з Литвою.


Обидві команди виграли по чотири попередні матчі і тепер у очному протистоянні визначать переможця Дивізіону. 


Варто зазначити, що «синьо-жовті» випереджають Литву за додатковими показниками: 27 закинутих шайб проти 15. При цьому українці пропустили 1 шайбу у чотирьох попередніх матчах, литовці – три.


У Дивізіоні ІА збірна України востаннє грала у 2017 році. Тоді турнір проходив у Києві, а наша збірна програла усі п’ять матчів – Угорщині, Польщі, Казахстану, Кореї та Австрії, понизившись у класі. Далі були четверті та п’яті місця у 2018-му та 2019-му роках, дворічна перерва через епідемію коронавірусу, третя та друга позиція на турнірах у 2022-му та 2023-му.


Литва ж три останні турніри провела у Дивізіоні IА, але минулого року вилетіла, не набравши жодного очка у матчах із Румунією, Кореєю, Італією, Польщею та Великобританією.


Литва та Україна зустрічалися між собою у контрольному матчі перед чемпіонатом світу. Наша збірна здобула перемогу – 5:2. Загалом, Україна має позитивний баланс матчів з Литвою – всього три поразки у 12-ти матчах.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background