Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Хокей: Ізраїль тимчасово не братиме участь у ЧС

Хокей: Ізраїль тимчасово не братиме участь у ЧС

Міжнародна федерація хокею на льоду (IIHF) повідомила, що Ізраїль тимчасово не братиме участь у змаганнях під егідою організації. 


Про це йдеться на офіційній сторінці організації.


Відомо, що національні команди Ізраїлю мали взяти участь у трьох розіграшах чемпіонатів світу у першій половині 2024 року: серед чоловіків, юніорів (U18) та жінок. Змагання у дивізіонах Ізраїлю заплановані на березень та квітень.


Збірні Ізраїлю пропускатимуть всі турніри з міркувань безпеки. Про терміни для повернення до виступів у федерації наразі не повідомляють.


«Відповідно до обов'язків IIHF дбати про безпеку всіх учасників її змагань, рада IIHF в межах своїх повноважень вирішила обмежити участь національної збірної Ізраїлю в чемпіонатах, поки безпека й благополуччя всіх учасників (включно з учасниками з Ізраїлю) зможе бути гарантована», – наголосили у IIHF.


Зазначається, що рада IIHF ухвалила це рішення після ретельного розгляду та оцінки ризиків, обговорень з країнами-учасницями та господарями змагань.


Нагадаємо, IIHF ввела свої обмеження на тлі бойових дій у Секторі Гази, що тривають від нападу угруповування ХАМАС на Ізраїль у жовтні 2023 року. Того ж місяця в країні було запроваджено воєнний стан.


Ізраїль стане третьою країною, чию участь у чемпіонатах світу-2024 обмежено за рішенням міжнародної федерації. Росію та Білорусь не допускають до змагань від початку повномасштабного вторгнення до України у 2022 році.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background