Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

ФВУ назвала кандидата на посаду головного тренера чоловічої збірної України з волейболу

ФВУ назвала кандидата на посаду головного тренера чоловічої збірної України з волейболу

Федерація волейболу України (ФВУ) назвала кандидатуру нового головного тренера для чоловічої національної збірної. Там рекомендуватимуть на посаду аргетинця Рауля Лосано.


«Час не стоїть на місці, — пояснив президент федерації Михайло Мельник. — Останнім часом збірна України не виправдовувала тих сподівань, які на неї покладені. Треба щось змінювати і вдосконалюватися. Дякуємо панові Крастіньшу за сім років добросовісної праці. Надалі ми і спонсор команди, компанія "Епіцентр", плануємо співпрацю з іншими закордонними фахівцями», – наголосив президент федерації Михайло Мельник.


Відомо, що у разі затвердження 67-річний Лосано поєднуватиме роботу в збірній України та японському клубі «Джей-Ті Тандерс», який він очолює з 2022 року.


Збірна України стане шостою національною командою в кар'єрі аргентинського фахівця. Раніше він працював з Іспанією, Польщею, Німеччиною, Іраном і Китаєм.


ФВУ вела переговори з 24 тренерами з різних країн. Саме Лосано федерація рекомендуватиме на затвердження комісії Мінмолодьспорту, яка й має офіційно призначити аргентинця на посаду.


Крім того, у федерації анонсували призначення асистентом Лосано «дуже авторитетного» тренера. Ім'я спеціаліста наразі не називають, щодо цього тривають переговори.


Нагадаємо, у березні стало відомо, що Угіс Крастіньш залишить посаду.


Що відомо про Рауля Лосано


Лосано – віцечемпіон світу 2006 року на чолі збірної Польщі. А також клубний чемпіон світу-1992 з італійським клубом «Гонзага Мілан».


З ще однією італійською командою, «Тревізо», тренер виграв «срібло» Ліги чемпіонів сезону 2000/01.


Аргентинець є переможцем Кубка ЄКВ (1993) та Кубка виклику (1999) з італійськими «Гонзага Мілан» та «Палермо» відповідно.


У 2009-му році Рауль привів збірну Німеччину до «золота» Євроліги.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background