Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

ФІФА назвала гравця року

ФІФА назвала гравця року

Фахівці визначили найкращого футболіста року, що минає. Ним став форвард «Баварії» Роберт Левандовський

Найкращий бомбардир року Роберт Левандовський виграв приз ФІФА за звання найкращого гравця. 32-річний нападник «Баварії» обійшов Кріштіану Роналду з «Ювентуса» і Ліонеля Мессі з «Барселони». Роналду вигравав цей трофей в перші два розіграшы - в 2016 і 2017 роках, Мессі - минулорічний переможець.

Поляк став другим представником східної Європи, якому підкорилася ця нагорода, і першим - не з чемпіонату Іспанії. У 2018 року трофей отримав хорват Лука Модрич з «Реала», а Роналду в 2016 та 2017 роках також представляв мадридський клуб.

Левандовський в 2020 році виграв з «Баварією» чемпіонат, Кубок і Суперкубок Німеччини, а також Лігу чемпіонів і Суперкубок УЄФА. Також він став найкращим бомбардиром Бундесліги третій сезон поспіль (34 голи) і Кубка Німеччини четвертий рік поспіль (6 голів). У Лізі чемпіонів він також виграв гонку бомбардирів (15 голів).

Церемонія вручення нагород ФІФА пройшла в онлайн-форматі. При цьому президент ФІФА Джанні Інфантіно для вручення нагороди зустрівся з Левандовським особисто.

Голосування проводилося серед капітанів і головних тренерів збірних-членів ФІФА, журналістів та вболівальників.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background