Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

FIA закликають заборонити видавати ліцензії росіянам та брати участь у змаганнях

FIA закликають заборонити видавати ліцензії росіянам та брати участь у змаганнях

Міжнародній автомобільній федерації (FIA) пропонують заборонити федераціям інших країн видавати ліцензії російським спортсменам.

З відповідним проханням комітет Автомобільної федерації України з дріфтингу звернувся до дирекції ФАУ.

«З початку відкритої війни всі російські спортсмени робили вигляд, наче нічого не відбувається. Забувши про кодекс чесної гри, росіяни навіть не висловили підтримку своїм українським колегам. Ми вважаємо, що спортсмени країни-терориста не повинні мати змоги розповсюджувати терористичні наративи своєї країни через спорт», — зазначили у Федерації.

Там наголосили на необхідності відповідальності кожного спортсмена за мовчазну згоду зі злочинними діями своєї країни проти населення України та державного суверенітету.

«Наразі російські спортсмени отримують ліцензії інших країн і таким чином отримують змогу приймати участь в змаганнях за кордоном. Подібна тенденція прослідковується і в інших дисциплінах. Ми просимо FIA переглянути свої положення стосовно цього питання і заборонити федераціям інших країн видавати ліцензії громадянам РФ, щоб запобігти розповсюдженню тероризму в цивілізованому спорті», — написано у зверненні.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background