Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

ФХУ оголосила про поновлення жіночого чемпіонату: що про це відомо

ФХУ оголосила про поновлення жіночого чемпіонату: що про це відомо

Федерація хокею України (ФХУ) оголосила про поновлення жіночого чемпіонату, який не проводився від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.


Зазначається, що учасниками майбутнього сезону стануть 4 команди: «Київ Кепіталз», «Пантери» (Харків), «Придніпровськ» (Дніпро), «Сестри Кракен» (Одеса).


Формат змагання передбачає визначення команди-чемпіонки за підсумками регулярного чемпіонату. Відповідно кожен зіграє по 12 матчів.


У ФХУ додали, що як і в чоловічому чемпіонаті, одна з команд змінює прописку. Так, «Пантери» ділитимуть домашній лід з «Кепіталз». Харківʼянки гратимуть у київському Палаці спорту. «Придніпровськ» базуватиметься в Дніпрі, а «Сестри Кракен» не лише дебютують в чемпіонаті, а й додадуть на карту жіночного хокею ще одне місто – Одесу.


«Серед особливостей чемпіонату можемо назвати повну відсутність легіонерок та поєднання у складах команд досвідчених гравчинь, тих, хто лише починає шлях в хокеї та юних хокеїсток з місцевих ДЮСШ», – сказано у повідомленні.


Найближчі матчі відбудуться вже у суботу в Києві та Одесі – «Кепіталз» гратиме з «Придніпровськом», а «Сестри Кракен» прийматимуть «Пантер». Ігри відбудуться о 20:30 та о 18:10 відповідно.


У чоловічому чемпіонаті України-2023/24 виступають шість колективів: «Сокіл», «Кременчук», «Дніпро» (Херсон), «Київ Кепіталз», «Тризуб»та «Харківські Берсерки».

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background