Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Федерація фехтування України закликає не допустити повернення росіян

Федерація фехтування України закликає не допустити повернення росіян

Федерація фехтування України (ФФУ) звернулася до інших національних федерацій та членів Міжнародної федерації фехтування із закликом не допустити повернення спортсменів з росії та білорусі до міжнародних змагань.

Про це йдеться у відкритому листі ФФУ.

«Щодня від бойових дій та обстрілів гинуть українці, зокрема наші спортсмени. Загинуло вже 244 спортсменів та тренерів. Загинув батько олімпійської чемпіонки Олени Хомрової — Микола Хомровий, фехтувальник інваспорту Володимир Мотельчук. 35 спортсменів знаходяться в полоні, велика кількість поранених», – сказано у повідомленні.

У Федерації підкреслили, що російські та білоруські атлети активно підтримують агресію РФ.

«Фехтувальник, президент Олімпійського комітету Росії Станіслав Поздняков відверто підтримує агресію, висловлюючись, воювати проти України - честь для російських спортсменів», – додали у ФФУ.

Там додали, що РФ віроломно порушила резолюції про олімпійське перемир'я, які були прийняті Генеральною Асамблеєю ООН, і за підтримки Білорусі почала повномасштабне вторгнення на територію України.

«З огляду на викладене, Федерація фехтування України звертається до Вас із закликом не допустити дозволу на участь російських та білоруських спортсменів у міжнародних змаганнях у будь-якому статусі, у тому числі нейтральному, до закінчення цієї злочинної війни та повного виведення російських військ з України», – йдеться у листі.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background