Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Емільєн Жаклен достроково закінчив сезон після ЧС-2023: відома причина

Емільєн Жаклен достроково закінчив сезон після ЧС-2023: відома причина

Чемпіон світу з біатлону в естафеті Емільєн Жаклен вирішив достроково закінчити сезон 2022/23. Причиною цього є його фізичний стан та емоційне виснаження.

Про це повідомляється на сторінці спортсмена у соцмережах.

Зазначимо, що до ЧС в Обергофі (Німеччина) француз підходив з пʼятьма медалями (дві — срібні та три бронозові) за підсумками перших шести етапів Кубка світу. У загальному заліку турніру він посідає 10-те місце.

У самому Обергофі Жаклен вчетверте в кар'єрі виграв «золото» світової першості. У складі чоловічої четвірки він тріумфував в естафеті, заробивши другу медаль найвищого ґатунку для Франції на цьогорічному турнірі.

Відомо, що три заключні етапи КС Емільєн пропустить. За його словами, причина полягає у фізичному та емоційному виснаженні. Від початку сезону він провів 21 гонку на рівні головних міжнародних змагань.

«Бак порожній. Із сумом, але й полегшенням я оголошую, що не продовжуватиму сезон і не буду присутній на трьох наступних етапах Кубка світу. Ці останні роки й місяці були дуже напружені. Без приділення часу, аби взяти перерву та прислухатися до себе. Крок назад для кращого стрибка. Надалі все буде тільки красивіше», — пояснив француз.

Нагадаємо, наступний етап Кубка світу з біатлону відбудеться 2-5 березня у Нове-Место (Чехія). Він передбачатиме шість гонок: чоловічі та жіночі спринти, гонки переслідування, класичну та одиночну змішані естафети.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background