Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Екс перша ракетка Сімона Халеп отримала дискваліфікацію за вживання допінгу

Екс перша ракетка Сімона Халеп отримала дискваліфікацію за вживання допінгу

Румунську тенісистку Сімону Халеп дискваліфікувало Міжнародне тенісне агентство ITIA на чотири роки за вживання заборонених препаратів. Халеп використовувала речовину Роксадустат у минулому році на відкритому чемпіонаті США.

Незалежним трибуналом було встановлено, що румунка свідомо порушила антидопінгові правила. Тому було прийнято рішення накласти таке суворе покарання. У жовтні 2022 року Халеп тимчасово відсторонили від змагань до повного рішення. Тобто, дискваліфікація триватиме з жовтня 2022 року по жовтень 2026 рік.   

Враховуючи той факт, що Сімоні виповнився 31 рік, їй буде дуже складно повернутися у професійний теніс після перерви в 4 роки. У румунської тенісистки є право подати апеляцію для оскарження рішення. Поки що невідомо, чи скористається вона ним. 

Сімона Халеп була першою ракеткою. Вона вигравала Ролан Гаррос у 2018 році та Вімблдон у 2019. А поступилася румунка у 2022 році в першому колі US Open українці Дар’ї Снігур в трьох сетах. Після цього вона не мало доступу до професійних турнірів WTA.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background