Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Джокович став першим дискваліфікованим у новому столітті

Джокович став першим дискваліфікованим у новому столітті

Історія знає лише п'ять випадків відсторонення тенісистів під час турнірів

Випадковий кидок м'ячем у бік судді коштуватиме Новаку Джоковичу всіх зароблених на Відкритому чемпіонаті США призових. Позбавлять серба і набраних очок.

Перша ракетка світу став лише п'ятим тенісистом у Відкриту еру (з 1968 року), який отримав дискваліфікацію на турнірі «Великого шлема» в чоловічому одиночному розряді.

Як повідомляє Gracenote Olympic, вперше таке покарання було застосовано 1990 року на Australian Open, коли дискваліфікували американця Джона Макінроя. 1995 року через дискваліфікацію залишили мейджори німець Карстен Арр’єнс, котрий передчасно залишив «Ролан Гаррос», і американець Джефф Таранго (Вімблдон). Остання до сьогоднішнього дня дискваліфікація на турнірі «Великого шлема» була 2000 року, коли покарання наздогнало австрійця Штефана Кубека («Ролан Гаррос»).

Таким чином, Новак є єдиним тенісистом, дискваліфікованим в новому столітті.

Покарання Джоковича за агресивну поведінку відбулося після того, як серб, засмучений невдалою подачею в матчі 1/8 фіналу US Open з іспанцем Пабло Карреньо-Бусто, відкинув м'яч в бік і влучив у жінку-лайнсмена. Помітивши це, Новак побіг вибачатися, але це не допомогло йому уникнути покарання.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background