Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Британський мільярдер Реткліфф офіційно придбав 25% акцій МЮ

Британський мільярдер Реткліфф офіційно придбав 25% акцій МЮ

Англійський ФК «Манчестер Юнайтед» офіційно оголосив про те, що британський мільярдер Джим Реткліфф придбав 25% акцій клубу. 


Про це йдеться на сайті клубу.


Відомо, що завершення угоди залежить від отримання всіх необхідних дозволів регулюючих органів, зокрема від АПЛ.


Він надасть $300 млн для інвестицій в інфраструктуру  «Олд Траффорд», включаючи 200 млн, виплачених під час закриття угоди, та 100 млн до кінця 2024 року. Окрім того, компанії INEOS делегували відповідальність за футбольними операціями Манчестер Юнайтед.


Сімейство Глейзерів (власники МЮ) та інші акціонери класу А отримають по 33 долари за кожну акцію. Реткліфф заплатить 1,25 млрд фунтів за пакет акцій МЮ. У перспективі мільярдер розраховує повністю викупити клуб.


Раніше з переговорів про покупку клубу вийшов катарський шейх Джасім бін Хамад Аль Тані. Катарські інвестори були готові заплатити майже вдвічі більше за ринкову вартість клубу, яка становить $3,5 млрд. Крім того, Аль Тані планував додаткові інвестиції в клуб у розмірі $1,5 млрд проте його пропозиція не влаштувала сімейство Глейзерів.


«Манчестер Юнайтед» посідає восьме місце в АПЛ, набравши 28 очок після 18 турів. У наступному матчі Червоні дияволи приймуть Астон Віллу 26 грудня.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background