Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Баскетболіст Торонто отримав пожиттєву дискваліфікацію: що про це відомо

Баскетболіст Торонто отримав пожиттєву дискваліфікацію: що про це відомо

Баскетболіст «Торонто Рептопс» Джонтей Портер отримав пожиттєву дискваліфікацію в Національній баскетбольній асоціації (НБА). Причина – порушення правил на ставки.


Про це повідомляє ESPN.


У чому полягає порушення Портера?


Згідно з розслідуванням НБА, Портер розкрив інформацію про своє здоров'я відомому беттору напередодні гри проти «Сакраменто Кінгз» 20 березня. Тоді «Торонто Репторз» зазнав поразки з рахунком 89:123.


Інший беттор, який отримав ці дані, зробив ставку на матч у розмірі $80 000 та виграв $1.1 млн. Портер відіграв проти «Кінгз» три хвилини, перш ніж залишити паркет через хворобу. Внаслідок підозрілої активності букмекерська компанія не виплатила виграні кошти.


Сам Джеонтей з січня по березень 2024 року зробив щонайменше 13 ставок на матчі НБА на суму $54 000, використовуючи обліковий запис знайомого. На цих ставках він «чистими» виграв майже $22 000, але вони не стосувалися матчів, в яких він сам брав участь. Водночас баскетболіст зробив три «експреси», в одному з яких була ставка на поразку його клубу. Усі три «експреси» були програшними.


Також букмекери повідомили про сплеск інтересу до ставок на низку статистичних показників Портера напередодні гри «Репторз» проти «Кліпперс» (107:127), яка відбулася 26 січня. Джеонтей зіграв лише чотири хвилини та залишив паркет через травму ока.


В НБА заявили, про продовження розслідування щодо Портера та поділилися усією інформацією з федеральними органами влади США.


«Немає нічого важливішого, ніж захист чесності змагань НБА для наших уболівальників, наших команд і всіх, хто пов'язаний з нашим спортом, тому кричущі порушення Джонтеєм Портером наших правил гри піддаються найсуворішому покаранню», – зазначив комісар НБА Адам Сільвер.


Відомо, що НБА розпочала розслідування щодо Портера наприкінці березня 2024-го після того, як букмекери помітили незвичну активність навколо ставок на особисті показники Портера у матчах «Торонто» проти «Кліпперс» та «Кінгз». Розслідування виявило, що баскетболіст робив ставки на матчі НБА, а також розкривав конфіденційну інформацію щодо стану свого здоров'я іншим бетторам. Це забороняється правилами ліги, тож баскетболіст отримав довічну дискваліфікацію.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background