Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Australian Open: Кіченок та Остапенко зіграють у фіналі чемпіонату

Australian Open: Кіченок та Остапенко зіграють у фіналі чемпіонату

Українсько-латвійська пара Людмила Кіченок та Олена Остапенко боротимуться за головний трофей Відкритого чемпіоната Австралії.


У  півфіналу Кіченок та Остпенко обіграли четверту сеяну пару турніру – Габріела Дабровскі та Ерін Раутліфф (Канада/Нова Зеландія). Зустріч тривала одну годину та 35 хвилин.


Обидва сети завершилися з однаковим рахунком 7:5. На рахунку Людмили та Олени – два ейси та шість брейків за дві партії.


Australian Open – Grand Slam. Мельбурн (Австралія). Парний розряд. Півфінал

  • Людмила Кіченок/Олена Остапенко (Україна/Латвія, 11) – Габріела Дабровскі/Ерін Раутліфф (Канада/Нова Зеландія, 4) – 7:5, 7:5.

Зауважимо, що Кіченок та Остапенко вперше зіграють разом у фіналі турніру Grand Slam. Нагадаємо, що у попередньому сезоні Дабровскі та Раутліфф виграли перший спільний трофей Grand Slam на Відкритому чемпіонаті США.


Для цього дуету це буде не перший фінал на рівні «мейджорів»: минулого року Людмила стала чемпіонкою турніру в міксті на Вімблдоні разом із хорватом Мате Павичем, а Олена у 2017 році виграла одиночний трофей на Ролан Гаррос, а через два роки дійшла до фіналу у змішаному парному розряді на Вімблдоні разом із шведом Робертом Ліндстедтом.


Додамо також, що Кіченок – третя українка, яка зіграє у фіналі парного розряду на Australian Open. У 2008 році чемпіонками турніру в Мельбурні стали сестри Альона та Катерина Бондаренко (Володько). На турнірах Grand Slam у парному фіналі також грала Олена Татаркова – з Маріан де Свардт із ПАР на Вімблдоні у 1999 році.


Суперницями Кіченок та Остапенко у фінальному матчі в неділю буде дует Елізе Мертенс/Сє Шувей (Бельгія/Китайський Тайбей, 2).

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background