Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Dota-2: Valve офіційно скасувала DPC-систему

Dota-2: Valve офіційно скасувала DPC-систему

Компанія Valve офіційно вирішила скасувати DPC-систему в Dota 2, введену у 2017 році. За допомогою DPC-очок і рейтингу визначалися команди-учасники головного турніру – The International.


Про це йдеться на офіційному сайті Dota-2.


«Професійний сезон розвіяв таємницю критеріїв запрошення, тож професійні гравці ясно розуміли, як можна потрапити на The International. На жаль, професійний сезон приніс із собою набір правил та обмежень, ціна яких прояснилася лише з часом: світ змагальної Dota став менш захопливим, менш різноманітним і однозначно менш веселим», – сказано у повідомленні.


Зазначається, що професійний сезон існував як єдина офіційна ліга й через це створював жорсткий контроль над річним календарем подій і його наповненням. 


«Організатори подій запроваджували менше інновацій, бо, власне, ми їх про це просили: замість змагання між собою за глядачів і гравців шляхом створення привабливих та вигадливих турнірів, організатори змагалися за відповідність довгому списку негнучких вимог від Valve (кількість команд, мови трансляції, формат події тощо)», – йдеться на сайті.


Додається також, що послаблення цих вимог не допомогло. 


«Незалежно від того, настільки благими намірами ми керувалися у визначенні параметрів подій або ж організатори в намаганні їх виконати, це відволікало від того, чим мали бути ці події: представленням Dota в найбільш розважальний спосіб із можливих, заохоченням гравців до участі, а глядачів до перегляду. Найкращий світ — такий, де організатори змагаються не за нашу увагу, а за вашу», – підкреслюють у Valve.


Тож, 2023-й рік стане останнім з професійних змагань.


«Змагальна Dota проіснувала багато років до професійного сезону й існуватиме без нього далі. The International так само існуватиме – ми вже працюємо над The International 2024 і наступного року більше поговоримо про те, як працюватимуть запрошення на подію. Тепер же ми збираємося повернутися до цьогорічної події — до якої, аж не віриться, лишилося всього чотири тижні», – йдеться в заяві Valve.


Нагадаємо, The International 2023 пройде у Сіетлі з 12 по 29 жовтня. Загалом на головному турнірі року зіграють 20 команд. 


12 колективів отримали прямі путівки за підсумками DPC-сезону: Team Liquid, Gaimin Gladiators, Tundra Esports, 9Pandas, Evil Geniuses, LGD Gaming, Shopify Rebellion, Talon Esports, beastcoast, Team Spirit, TSM, BetBoom Team. Ще 8 визначилися за підсумками кваліфікації: nouns, Keyd Stars, Thunder Awaken, Entity, Quest Esports, Virtus.pro, Azure Ray, Tea, SMG.

Чинний переможець TI – Tundra Esport, яка обіграла у гранд-фіналі Team Secret (3:0).

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background