Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Жироні та Ман Сіті запропонували шляхи для участі у Лізі чемпіонів

Жироні та Ман Сіті запропонували шляхи для участі у Лізі чемпіонів

Спілка європейських футбольних асоціацій (УЄФА) запропонував «Манчестер Сіті» та «Жироні» шляхи для участі обох клубів у наступному сезоні Ліги чемпіонів.


Про це повідомляє агентство Associated Press, посилаючись на документацію континентального органу.


Обидва клуби гарантували собі участь у Лізі чемпіонів на сезон 2024/25. «Жирона» не фінішує нижче топ-4 у чемпіонаті Іспанії та вперше в історії гратиме у головному єврокубковому турнірі.


Так як і «Ман Сіті» та «Жирона» входять до холдингу City Football Group та ділять одного мажоритарного власника, згідно з правилами УЄФА, їм заборонено брати участь в одному єврокубковому турнірі. Аби владнати відповідність іспанського ФК правилам УЄФА, континентальна керівна організація запропонувала City Football Group два шляхи вирішення:

  • зменшити підконтрольний пакет одного з клубів нижче за позначку в 30 відсотків через продаж акцій незалежній третій стороні;
  • передати всі акції одного з клубів трастовій компанії, яку контролюватиме призначена панель УЄФА.


Відтак City Football Group має до 3 червня привести клуби у відповідність правилам УЄФА. В іншому разі один із клубів муситиме розпочинати наступний сезон у Лізі Європи – другому за рівнем єврокубку УЄФА.


Нагадаємо, у березні стало відомо, що «Жирона» вже розпочала роботу над отриманням єврокубкової ліцензії УЄФА, зокрема клуб мусить привести домашню арену «Монтіліві» у відповідність вимогам міжнародних змагань.


Холдинг City Football Group, який володіє повним пакетом акцій «Манчестер», став акціонером «Жирони» у 2017 році – після першого виходу каталонців до Ла Ліги. Наразі структурі належить 47% акцій клубу.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background