Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

World Rowing допустила росіян до олімпійської кваліфікаційної регати

World Rowing допустила росіян до олімпійської кваліфікаційної регати

Міжнародна федерація веслування (World Rowing) допустила спортсменів з Росії до участі в олімпійській кваліфікаційній регаті.


Про це повідомив президент Федерації веслувального спорту Росії Олексій Свірін, передає росЗМІ.


«Тиждень тому ми отримали відповідь від міжнародної федерації після кількох місяців мовчання. Востаннє ми спілкувалися з World Rowing у грудні, і тоді нам було заявлено, що 2023 рік закінчується, і в олімпійському сезоні можуть бути інші умови для допуску російських і білоруських спортсменів», – сказав він.


За словами Свіріна, тиждень тому їм надійшла інформація від міжнародної федерації, що в європейській кваліфікаційній регаті можуть виступити чоловічі та жіночі одиночки та двійки без кермового. 


«Як я розумію, система допуску залишиться тією ж, що була і минулого року. Спортсменам буде необхідно пройти антидопінгову та біографічну перевірки, вони не повинні бути причетними до СВО тощо. Поки ми не розуміємо, в яку суму обійдуться ці перевірки», – додав він.


Наразі незрозуміло, чи потрібно претендентам на нейтральний статус підписувати якісь декларації. У World Rowing на ці питання поки не відповіли.


«Ймовірність участі наших спортсменів в олімпійській кваліфікаційній регаті зростає, але повного розуміння в цьому питанні ми поки що не маємо. Ми намагаємося перебувати в діалозі з міжнародною федерацією, запропонували провести відеоконференцію, але відповіді поки не отримали», – сказав Свірін.


Нагадаємо, Міністерство молоді та спорту України повідомило, що Міжнародна федерація академічного веслування порушила положення МОК про нейтралітет спортсменів, дозволивши російським і білоруським веслувальникам змагатися разом в парних екіпажах.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background