Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

World Athletics вперше в історії запровадила призові для олімпійських чемпіонів Олімпіади-2024

World Athletics вперше в історії запровадила призові для олімпійських чемпіонів Олімпіади-2024

World Athletics стала першою спортивною федерацією у світі, що запровадила призові кошти за перемогу на Олімпійських іграх, перед Парижем-2024. 


Про це сказано на офіційному сайті організації.


Зазначається, що кожен спортсмен, що виграє «золото», отримає $50 000 призових коштів. Сумарний призовий фонд у 48 дисциплінах з легкої атлетики становитиме $2.4 млн.


«Запровадження призових для олімпійських золотих медалістів – поворотний момент для World Athletics і легкоатлетичного спорту загалом, що підкреслює нашу відданість розширенню можливостей спортсменів та визнання їхньої критичної ролі в успіху будь-якої Олімпіади. Хоча й неможливо визначити ринкову ціну виграній олімпійській медалі або відданості й концентрації, якої вимагають виступи на Іграх, гадаю, це важливо — десь почати і переконатися, що наші доходи, які генерують спортсмени на Олімпіаді, повертаються безпосередньо до [них]», – цитує слова президента Себастьяна Коу The Guardian.


Варто зауважити, що призові на Олімпіаді-2024 будуть передбачені лише для володарів нагород найвищого гатунку. Натомість за срібні та бронзові медалі World Athletics хоче винагороджувати атлетів уже на наступних літніх Іграх-2028, які пройдуть у Лос-Анджелесі.


За словами Коу, історичну ініціативу федерація не погоджувала з Міжнародним олімпійським комітетом (МОК). Проте він сподівається, що там її підтримають.


$50 000 виділятимут переможцям усіх індивідуальних змагань Олімпіади-2024 з легкої атлетики. У командних змаганнях, як-от естафетах з бігу, ця сума розподілятиметься між всіма чемпіонами.


Нагадаємо, змагання з легкої атлетики в Парижі відбуватимуться 1-11 серпня. У перший день чемпіонів визначатимуть у 20-кілометрових перегонах зі спортивної ходьби. Вперше на Олімпіаді з легкої атлетики розіграють рівне число медалей серед чоловіків та жінок – по 24 комплекти нагород.


На легкоатлетичні змагання Парижа-2024 вже відібралися дев’ять українців: вісім – у жіночих турнірах, один – у чоловічому:

  • 400 м/б: Анна Рижикова, Вікторія Ткачук
  • Спортивна ходьба, 20 км: Олена Собчук, Марія Сахарук
  • Метання молота: Михайло Кохан
  • Стрибки у висоту: Ярослава Магучіх, Ірина Геращенко, Юлія Левченко
  • Потрійний стрибок: Марина Бех-Романчук.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background