Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

World Athletics планує тестування системи, яка зменшить число заступів в стрибках у довжину

World Athletics планує тестування системи, яка зменшить число заступів в стрибках у довжину

У World Athletics розглядає можливість запровадження нової технології для змагань зі стрибків у довжину, яка зменшить число заступів у спорті.


Про це повідомляє The Daily Mail, посилаючись на слова виконавчого директора організації Джона Ріджена.


Наразі в стрибках у довжину учасникам змагань зараховують фол, якщо під час виконання стрибка вони заступають за межі визначеної дошки відштовхування.


За підрахунками World Athletics, на чемпіонаті світу-2023 в Будапешті учасникам змагань зі стрибків у довжину не зарахували третину від усіх спроб через заступи. Нова система послабить вимоги для відштовхування стрибунів і покликана зменшити загальне число фолів.


Що відомо про нову систему


В організації планують замінити звичну дошку відштовхування на «зону відштовхування» – виділеного простору на старті, в межах якого учасникам буде дозволено здійснити свою спробу.


Ця зона відштовхування не прив'язуватиметься до конкретного місця на поверхні треку. Спортсмени зможуть відштовхнутися від будь-якої точки в межах зони без негативного впливу на свій результат.


Крім того, система автоматично вираховуватиме дальність стрибків від місця відштовхування до точки приземлення спортсменів на піску, що й позначатиме підсумковий результат учасників.


Також зона відштовхування матиме свої межі – у разі їх порушення спортсменам буде зараховано заступ.


За словами Ріджена, міжнародна організація не поспішає із запровадженням системи. На технологію очікують тривалі випробування, які мають розпочатися цього року. Якщо тестування визнають вдалим, її можуть запровадити ближче до 2026 року.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background