Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

WBC призначила Гвоздику бій за титул тимчасового чемпіона світу з боксу

WBC призначила Гвоздику бій за титул тимчасового чемпіона світу з боксу

Всесвітня боксерська рада (WBC) призначила українському боксеру Олександру Гвоздику бій за звання тимчасового чемпіона світу в напівважкій вазі.


Про це повідомив президент організації Маурісіо Сулейман.


Відомо, що суперником українця стане непереможений американець Девід Бенавідес, який піднявся у вазі після двох чемпіонських титулів WBC у другій середній вазі. Дата та місце проведення поєдинку визначаться згодом.


Переможець цього поєдинку отримає статус тимчасового чемпіона і матиме можливість побитися з володарем основного титулу WBC у напівважкій вазі, що належить колишньому супернику Гвоздика Артуру Бєтєрбієву.


Олександр вдруге в кар'єрі битиметься за тимчасовий титул WBC у напівважкій вазі. Він вже вигравав його в березні 2018 року, здолавши француза Мехді Амара, перш ніж здобути пояс повноцінного чемпіона світу в наступному поєдинку з Адонісом Стівенсоном.


Нагадаємо, після перерви у понад три роки Гвоздик повернувся до професійного боксу в 2023 році. За сім місяців українець встиг провести три поєдинки: вийшов переможцем із зустрічі з мексиканцем Хосуе Обандо, латвійцем Річардом Болотніксом та бразильцем Ісааком Родрігесом.


Результати Олександра після поновлення кар'єри дозволили йому піднятися на другу сходинку претендентів у рейтингу WBC й отримати шанс побитися за свій перший чемпіонський титул з 2019 року.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background