Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

ВВС назвала найкращого спортсмена року

ВВС назвала найкращого спортсмена року

Хемілтон обійшов капітана «Ліверпуля» Хендерсона

Семиразовий чемпіон світу Формули-1 Льюїс Хемілтон був визнаний спортивною персоною 2020 року за версією BBC. У голосуванні пілот «Мерседеса» обійшов капітана футбольного «Ліверпуля» Джордана Хендерсона, а також жокея Холлі Дойл, яка посіла третє місце.

«Я хочу привітати всіх номінантів. Вони неймовірні спортсмени. Я пишаюся тим, чого вони досягли, і хочу подякувати всім, хто голосував за мене. Не чекав цього, знаючи, що у мене було так багато відмінних суперників.

Хочу привітати всіх з Різдвом. Це був такий незвичайний рік, і потрібно згадати всіх працівників, хто боровся з пандемією на передовій. Хочу, щоб ви зберігали позитив в цей важкий час. Дякую вам від щирого серця», - заявив Льюїс по відеозв'язку, коли були оголошені результати голосування.

Льюїс достроково виграв чемпіонат-2020. Всього на його рахунку після 17 Гран-прі сезону 347 очок. Другим став його напарник Валттері Боттас (223). Трійку замкнув гонщик «Ред Булл» Макс Ферстаппен (214).

Хемілтон завоював в 2020 році свій сьомий титул в «Королівських гонках». За цим показником він зрівнявся з Міхаелем Шумахером, а також перевершив легендарного німця за кількістю перемог у Формулі-1. За ці досягнення Льюїса запропонували нагородити лицарським званням.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background