Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Визначились перші суперники українців на ОІ з боксу

Визначились перші суперники українців на ОІ з боксу

З 27 липня по 10 серпня на Олімпійських іграх-2024 відбудуться боксерські змагання. Від України на змагання вийдуть три спортсмени у чоловічих одиночних змаганнях – Олександр Хижняк, Дмитро Ловчинський та Айдер Абдураімов.


Відомо, що суперником Хижняка буде Пилип Акілов, який виступає за збірну Угорщини.  Олександр проведе свою другу Олімпіаду у кар'єрі. Попередній виступ для українця закінчився срібною медаллю у Токіо. До Парижу він відібрався завдяки перемозі на Європейських іграх-2023. Для Акілова це також буде дебютна Олімпіада.


Ловчинський вийде проти Теремоана Теремоан (Австралія). Для українця це дебютна Олімпіада у житті. Українець пройшов другий олімпійський турнір, у фіналі він переміг грека Стиліаноса Руліаса. Для австралійця це теж перші Ігри у кар'єрі, у професійному боксі провів чотири бої – всі закінчилися його перемогою.


Абдураімов битиметься з Хав'єром Ібаньєсом Діасом (Болгарія). Зауважимо, що 18-річний боксер вперше поїде на Олімпіаду. На шляху до путівки він переміг срібного призера Ріо-2016 Йоеля Фіноля з Венесуели, а у фіналі був сильнішим за киргизстанця Мунарбека Сеітбека Улу.


Діас – дебютант Олімпіад, на молодіжному рівні виступав за збірну Кубу, але потім змінив спортивне громадянство і став виступати за збірну Болгарії. Здобув золоту медаль Європейських ігор-2023 у вазі до 57 кг.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background