Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Велоспорт: Україна буде представлена на Олімпіаді у чоловічому маунтенбайку

Велоспорт: Україна буде представлена на Олімпіаді у чоловічому маунтенбайку

Україна здобула четверту перепустку на Олімпіаду-2024 у велоспорті. У нашої команди є ліцензія у чоловічому маунтенбайку завдяки перерозподілу невикористаних квот.


Про це повідомляється на офіційній сторінці НОК України у Telegram.


Відомо, що за світовим рейтингом у маунтенбайку українці вибороли лише одну ліцензію – у жіночому турнірі. У чоловічому рейтингу «синьо-жовті» стали другою непрохідною, 21-ю (19 країн здобували ліцензії).


Після перерозподілу ліцензій, який пройшов на початку липня, наша збірна виборола ще одну перепустку на ОІ-2024. І тепер буде представлена в обох турнірах – і чоловічому, і жіночому.


Варто зазначити, що ліцензія України на Олімпіаду-2024 у маунтенбайку є неіменною. Тренерський штаб збірної України має визначитися, хто з велосипедистів буде представлений на Іграх у Парижі.


Найрейтинговішим українським велосипедистом у світовому рейтингу з маунтенбайку є 21-річний Олександр Гудима (44-те місце), який у червні став бронзовим призером Кубка світу у Валь-ді-Солі у віковій категорії до 23 років.


Нагадаємо, четверта ліцензія України на Олімпіаду-2024 у велоспорті. Перед цим дві квоти українці вибороли у чоловічому та жіночому шосейному велоспорті. Україна вперше за 12 років матиме представництво у чоловічому маунтенбайку. Останнім представником України у цьому виді велоспорту був Сергій Рисенко (31-ше місце на Іграх у Лондоні у 2012 році).

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background