Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Усику призначили обовʼязкового претендента на титул IBF

 Усику призначили обовʼязкового претендента на титул IBF

Чемпіон світу за версіями WBA, WBO, IBF та IBO у надважкій вазі Олександр Усик (20-0, 13 КО) отримав обовʼязкового претендента на бій за титул по лінії ITF. Ним стане хорват Філіпом Хрговичем (14-0, 12 КО).

Відповідне розпорядження видала Міжнародна федерація боксу (ITF), повідомляє видання Boxing Scene.

За словами промоутера Усика Олександра Красюка, рішення ITF є досить спірним, зважаючи на черговість обов‘язкових захистів (першим у списку є британець Даніель Дюбуа від WBA).

Крім того, цей бій міг би віддалити світ від найочікуванішого історичного протистояння за абсолютного чемпіона.

«Та все ж не все так погано: 1) Доки не призначена дата торгів, IBF матиме право санкціонувати бій за абсолюта, оскільки такий ранг поєдинку є пріоритетним для усіх 4 організацій; 2) команди Усика та суперника вже мають навіть попередню дату для такого поєдинку (18 лютого). Зважаючи на вищезазначене, IBF володітиме усіма легальними інструментами аби віддати пріоритет великому поєдинку. І нагадаю, що Усик в статусі офіційного претендента очікував на поєдинок із Джошуа понад 2 роки», — наголосив Красюк.

Нагадаємо, у серпні 2022 року Хргович переміг Чжан Чжилея з Китаю та завоював статус обов'язкового претендента на титул чемпіона світу за версією IBF.

Усик, який наразі утримує чемпіонські титули WBA, WBO, IBF та IBO, успішно захистив їх у серпні цього року в реванші проти Ентоні Джошуа. Після перемоги над британцем він викликав на бій володаря поясу WBC британця Тайсона Ф'юрі.

Відомо також, що 3 грудня в «Циганського короля» відбудеться бій з Дереком Чісорою, а в лютому, попередньо 18 числа, він може зустрітися с Усиком.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background