Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Усик: Тайсон, ми повинні битися 23 грудня

Усик: Тайсон, ми повинні битися 23 грудня

Точну дату бою між чемпіоном світу WBO/WBA/IBF/IBO Олександром Усиком та володарем поясу WBC Тайсоном Ф’юрі поки не названо.


За словами промоутера британця Френка Воррена, поєдинок за безперечний титул у хевівейті відбудеться не раніше початку 2024 року. Українець із цим не згоден, пише журналіст Майкл Бенсон.


Воррен наголосив, що хоча у контракті на бій і було зазначено дату 23 грудня, він сумнівається у його проведенні у цей день.


«Тайсон не може вирушити до табору після такого важкого поєдинку. Він матиме тиждень відпочинку, а до грудня залишилося вісім тижнів. Йому потрібно небагато часу, щоб привести своє тіло у форму і дати йому можливість відновитися, перш ніж він повернеться до табору. Так що це буде наступного року, на початку 2024 року», – зазначив промоутер.


Він додав, що сезон в Ер-Ріяді закінчується 2 березня, тож поєдинок можуть організувати до березня.

Усик же зазначив, що вийти на ринг проти нього «Циганський король» має саме 23 грудня.


«Нехай Ф’юрі спочатку звільнить свій титул, а потім він може відпочивати… Тайсон – ми повинні битися, ми повинні зробити це 23 грудня. Побачимося на рингу. Я тебе люблю», – сказав Олександр.


Українець зізнався, що нервував, що бій перебуває під загрозою. 


«Я навіть почав йому [Ф’юрі] кричати щось на кшталт: “Використовуй свій джеб, бий його швидше”. Це виглядає дивно, але весь світ хоче побачити наш бій, тому важливо з нашого боку зробити все можливе, щоби цей бій відбувся», – резюмував Усик.


Нагадаємо, Ф’юрі переміг екс-чемпіоном UFC Френсіса Нганну і завоював титул чемпіона Ер-Ріяда. Бій за правилами боксу тривав усі відведені 10 раундів, за підсумками яких двоє суддів віддали перемогу Ф’юрі, один – Нганну. 


Після поєдинку Воррен наголосив на розсіченні, яке британець отримав в останньому бою, через що «марно» відразу призначати об’єднавчий поєдинок.


Раніше повідомлялося, що бій Олександра проти Тайсона планують провести 23 грудня або у січні 2024 року у Саудівській Аравії.


Контракт на бій за абсолютний титул у надважкій вазі між Усиком та Ф’юрі містить пункт про реванш. Пункт стосується обох боксерів, ініціювати повторний поєдинок може той, 

хто програє.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background