Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Помер легендарний форвард «Шахтаря» й збірної України

Помер легендарний форвард «Шахтаря» й збірної України

В цьому році Сергію Ателькіну виповнилося 48 років

Колишній нападаючий «Шахтаря» та збірної України Сергій Ателькін помер на 49 році життя. Про це повідомляє офіційний сайт донецького клубу.

Сергій Ателькін дебютував за «Шахтар» у 18-річному віці - в березні 1990 року в чемпіонаті СРСР з «Араратом» (1:0). У той день почалася велика кар'єра чудового нападника. У складі «гірників» Ателькін провів 265 матчів і забив 82 голи. Він на 8-му місці в рейтингу найкращих бомбардирів в історії клубу.

Сергій Ателькін був найкращим снайпером «Шахтаря» в фіналах Кубка України. 1997 року він приніс перемогу у вирішальному матчі з «Дніпром» (1:0). 2001-го в поєдинку з київським ЦСКА «Шахтар» поступався 0:1 - Сергій зрівняв рахунок на 81-й хвилині і оформив дубль в кінцівці додаткового часу (2:1). А ще через рік у фантастичному за напруженням протистоянні з «Динамо» Ателькін перевів гру в екстра-тайм, де потім «Шахтар» вирвав перемогу 3:2.

У кар'єрі Ателькіна був закордонний етап. У другій половині 1990-х він виступав за італійський «Лечче» і португальську «Боавішту». Однак всі успіхи Сергія нерозривно пов'язані з «Шахтарем». Після повернення він разом з клубом дебютував в Лізі чемпіонів. Головною перешкодою на шляху до групового етапу в кваліфікації була «Славія». Гол Ателькіна на 97-й хвилині матчу в Чехії подарував Донецьку перший в історії груповий етап Ліги чемпіонів.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background