Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Український легкоатлет Главан отримав ще рік дискваліфікації

Український легкоатлет Главан отримав ще рік дискваліфікації

Спортивний арбітражний суд в Лозанні (CAS) оголосив вердикт з приводу скарги українського легкоатлета Ігоря Главана. Українець був відсторонений на 2 роки, з 2018 по 2020 рік. Однак після його апеляції в CAS, термін дискваліфікації був переглянутий у бік збільшення. Тепер вона становить 3 роки, через що Главан не зможе виступити на Олімпіаді в Токіо.

Ігор Главан повинен був представляти Україну на Олімпіаді в дисципліні спортивної ходьби на 50 км. Однак після зміни термінів дискваліфікації поїхати в Токіо він точно не зможе. Федерація легкої атлетики України вже повідомила, хто замінить Главана. Новим представником України в даній дисципліні стане Валерій Літанюк, який спочатку перебував у резерві Олімпійської збірної.

Ігор Главан вже брав участь у двох Олімпіадах, в 2012 і 2016 роках. За роки кар'єри спортсмен має бронзу на Чемпіонаті Світу 2013 року і золото на Універсіаді 2015 року в спортивній ходьбі на 20 км. Однак всі його досягнення були анульовані після виявлення позитивної допінг-проби. Главан заявив про фальсифікацію проб і звернувся до CAS, однак справу програв.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background