Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Українки оновили два національні рекорди на КС з шорттреку

Українки оновили два національні рекорди на КС з шорттреку

На етапі Кубка світу 2023/24 у німецькому Дрездені українські шорттрекістки Світлана Репецька та Уляна Дуброва оновили національні рекорди на дистанціях 1000 та 1500 м відповідно.


Про це повідомляє Суспільне Спорт.


До складу України на Кубок світу у Дрездені увійшли 12 спортсменів: шість чоловіків та шість жінок. У кваліфікаційних раундах українські шорттрекістки зуміли встановити кілька нових національних рекордів.


Відомо, що у кваліфікаційних забігах на 1000 м взяли участь три українки – Світлана Репецька, Ксенія Адаменко та Єлизавета Сидьорко. Жодна з них не зуміла пройти у чвертьфінал.


При цьому Репецька пробігла дистанцію з часом 1:31.398 хв та встановила новий рекорд України на 1000 м. Попереднє досягнення, яке належало Софії Власовій і було з 18 лютого 2014 року, харківʼянка покращила майже на секунду.


У забігах на 1500 м Україну представили Уляна Дуброва, Мирослава Селюкова і Діана Михальчук. Вони також не пройшли у наступний раунд.


Дуброва завершила дистанцію з часом 2:22.762, оновивши національний рекорд. Що майже на 2.5 секунди швидше за попереднє досягнення, яке на початку сезону-2023 встановила Репецька.


Нагадаємо, етап у Дрездені – п'ятий у цьому сезоні Кубка світу. Перед ним відбувся чемпіонат Європи з шорттреку, на якому найкращий результат серед українських спортсменів показав Олег Гандей – восьме місце на дистанції 500 м.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background