Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Україна виборола п'яту ліцензію на ОІ-2024 у стрибках у воду

Україна виборола п'яту ліцензію на ОІ-2024 у стрибках у воду

Збірна України зі стрибків у воду на Олімпійських іграх-2024 буде представлена у всіх синхронних дисциплінах. Завдяки зусиллям Анні Письменській та Вікторії Кесарь синьо-жовті здобули пʼяту олімпійську ліцензію у стрибках у воду.


Про це інформує Суспільне Спорт.


Кесарь та Письменська здобули ліцензію у жіночих синхронних стрибках з 3-метрового трампліна. Це була останньою можливістю відібратися на Олімпіаду-2024. Щоб здобути путівку до Парижа, українки мали фінішувати у топ-4 серед збірних, які ще не здобули ліцензії. Перед цим на ОІ вже потрапили Китай, Франція, Велика Британія та Італія.


За результатами фіналу Письменська та Кесарь не вибороли медалі, але змогли завоювати для України олімпійську ліцензію.


Після трьох стрибків Анна та Вікторія ділили шосте місце. За останній, п'ятий стрибок, вони отримали 65.70 бала. Цього результату вистачило для того, щоб відібратися на Олімпіаду-2024 – п'яте місце. Випередили українок лише представниці Китаю, Австралії, Великої Британії, США.


Таким чином Україна вперше з 2012 року буде представлена у жіночих синхронних стрибках у воду з 3-метрового трампліна на Олімпіаді.


Нагадаємо, ліцензія Письменської та Кесарь є також четвертою у синхронних стрибках у воду. Так, синьо-жовті вдруге в історії будуть представлені на Іграх в усіх синхронних стрибках (чоловічих та жіночих, з 3-метрового трампліна та 10-метрової вишки).

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background