Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Україна залишиться на 18-му місці у рейтингу УЄФА

Україна залишиться на 18-му місці у рейтингу УЄФА

Україна завершить євросезон-2023/2024 на 18-му місці таблиці УЄФА.


Відомо, що матчі 1/8 фіналу єврокубків не вплинули на розклад сил у таблиці коефіцієнтів УЄФА. 


Хорватія, яка мала шанси обійти нашу країну, втратила свого останнього представника – загребське «Динамо», яке зазнало розгромної поразки від ПАОКу у матчі-відповіді 1/8 фіналу Ліги конференцій.


Варто зазначити, що цього сезону на п’ятьох наші клуби заробили 4.1 бала. 2,2 бали приніс Україні донецький «Шахтар»: 0,8 бала – за пряме потрапляння до групи Ліги чемпіонів, 1,2 – за виграші у «Антверпена» (двічі) та «Барселони», 0,2 – за нічию з «Марселем». 


Крім того, 1,2 бали принесла луганська «Зоря» – перемога над «Славією» у кваліфікації, нічия з «Гентом» та дві перемоги над «Брейдабліком» на основній стадії. 0,3 бали отримав «Дінпро» за нічиї з «Панатінаїкосом», «Славією» та «Спартаком». По 0,2 бали – «Динамо» та «Ворскла» – за виграші у «Аріса» та «Діли».


Ще більше збільшила свій відрив від «синьо-жовтих» Греція, два клуби якої продовжують виступи. Втратив своїх представників у Європі Ізраїль. На стадії чвертьфіналів трьох єврокубкових турнірів зіграють представники 10-ти країн. У 1/4 фіналу її буде клубів із Нідерландів, натомість виступатимуть команди з Чехії, Греції та Бельгії.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background