Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Україна не братиме участі у Конгресі Європейського союзу гімнастики

Україна не братиме участі у Конгресі Європейського союзу гімнастики

1-2 грудня у Софії (Болгарія) пройде Конгрес Європейського союзу гімнастики (European Gymnastics). Українська федерація гімнастики (УФГ) відмовилась від участі у заході через участь Росії та Білорусі.


Про це йдеться на сайті УФГ.


Відомо, що на заході розглянуть допуск російських та білоруських спортсменів до турнірів під егідою організації у нейтральному статусі. На Конгрес були запрошені гімнастичні федерації цих країн, тому Україна вирішила його бойкотувати.


«Відповідний лист з окресленням своєї позиції про неприпустимість участі країни-агресора та її сателіта у спортивних змаганнях та офіційних заходах Українська федерація гімнастики направила національним федераціям – членам European Gymnastics. УФГ в даному листі ще раз наголосила на неприпустимості будь якої співпраці зі спортивними федераціями, які ідентифіковані як співучасники агресії», – зазначено у заяві УФГ.  


Нагадаємо, у 2022 році низка країн, зокрема й Україна, бойкотували Конгрес FIG в Стамбулі через допуск на захід РФ та РБ.


Першим провідним турніром у календарі FIG на 2024 рік, в якому зможуть взяти участь росіяни та білоруси, стане етап Кубка світу зі спортивної гімнастики в Каїрі (15-18 лютого).


Варто зауважити, що під питанням залишається участь «нейтральних» гімнастів у Олімпійських іграх 2024 року – відповідне рішення до початку змагань має ухвалити МОК.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background