Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

УЄФА відкрила справу проти англійської Футбольної Асоціації через поведінку фанів

УЄФА відкрила справу проти англійської Футбольної Асоціації через поведінку фанів

Європейська Футбольна Асоціація (УЄФА) відкрила дисциплінарну справу проти Футбольної Асоціації Англії (ФА) через поведінку вболівальників у матчі. Чиновники УЄФА вважають, що приймаюча сторона не забезпечила достатніх заходів безпеки до початку матчу і під час його проведення. У разі негативного результату справи, ФА може бути покарана серйозним грошовим штрафом. УЄФА раніше вже накладала покарання на Футбольну Асоціацію через неналежну поведінку вболівальників під час півфінального матчу збірної Англії проти збірної Данії (2:1). Ця гра також проходила на «Уемблі».

Фінал Євро-2020 в Лондоні запам'ятався не тільки напруженим футболом і перемогою збірної Італії над Англією в серії пенальті (1:1, 2:3), але і нефутбольними подіями. Зокрема, вболівальники збірної Англії перед матчем влаштували бійку зі стюардами. Група фанів збірної Англії намагалася прорватися на стадіон Уемблі, де проводився фінал, без квитків. Спроби припинити такі дії переросли в бійку, в якій взяли участь фанати, стюарди стадіону і поліція.

Вакханалія продовжилася і по ходу поєдинку. Вболівальники збірної Англії викидали на поле різні предмети. Арбітру матчу Бьорну Кейперсу довелося зупинити поєдинок через фаната, який вибіг на поле. Також перед матчем були зафіксовані зіткнення між англійськими та італійськими вболівальниками.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background