Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Старт ЧС-2024 з біатлону можуть перенести через шторм

Старт ЧС-2024 з біатлону можуть перенести через шторм

Біатлонний стадіон у Нове-Мєсто (Чехія) постраждав від шторму. Через це старт чемпіонату світу-2024 перебуває під загрозою перенесення, якщо трасу не встигнуть підготувати вчасно.


Про це повідомляє NRK, посилаючись на слова Міжнародного біатлонного союзу (IBU) .


Відомо, що в ніч проти 6 лютого сильний вітер зруйнував банери, бар’єри та інші елементи траси. Організатори були змушені скасувати тренування на трасі на час усунення наслідків.


«Ми все скасували. Стадіон постраждав внаслідок погоди протягом ночі, ми втратили багато снігу. Попереду ще багато роботи», – зазначив спортивний директор IBU Даніель Бем.


Він додав, що через погані погодні умови арені було завдано значних збитків і у найближчі кілька днів має бути виконана велика робота, щоб забезпечити придатні умови.


У Новому Мєсті наразі спостерігається тепла погода. Метеорологи прогнозують, що до кінця тижня температура сягатиме 12 градусів тепла удень, зі спадом до 3-4 градусів на початку наступного тижня.


«Снігова подушка досить товста, і у нас є в запасі 50 тисяч кубометрів снігу. Тож кількість снігу не проблема. Але маємо зробити велику роботу, щоб гарантувати, що ми отримаємо бажані умови», – підкреслив Бем.


Нагадаємо, чемпіонат світу-2024 має стартувати 7 лютого і триватиме до 18 лютого. Серед спортсменів розіграють 12 комплектів нагород в особистих і командних дисциплінах.


До складу збірної України на чемпіонат світу увійшли 11 спортсменів: шість – у жіночій команді та п'ять – у чоловічій.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background