Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Стало відомо, скільки збірна України заробить за вихід на чемпіонат світу

Стало відомо, скільки збірна України заробить за вихід на чемпіонат світу

За прохід до фінального етапу Мундіалю українська федерація отримає 12 мільйонів доларів

Призовий фонд світової першості, яка пройде в Катарі з 21 листопада по 18 грудня 2022 року, складе близько 700 мільйонів доларів, що на 22 відсотки більше, ніж на попередньому чемпіонаті світу.

За рішенням ФІФА, кожна національна команда отримає тільки за вихід до фінальної частини ЧС-2022 по 10 мільйонів доларів, плюс 2 мільйони як бонус на підготовку до турніру, повідомляють «Факти».

Крім того, вихід в 1/8 фіналу оцінюється в 12 млн доларів, в чвертьфінал - у 18 млн, а в півфінал - в 25 млн. Завоювання третього місця принесе збірній 30 млн в американській валюті, фіналіст турніру отримає 40 млн, а переможець світового першості - 50 млн в американській валюті.

Для порівняння: чемпіону світу 2014 року команді Німеччини виплатили за тріумф 35 млн доларів, а збірній Франції за перемогу на ЧС-2018 - 38 млн.

Як відомо, прямі путівки на світову першість отримають лише переможці десяти груп (відбірний цикл пройде з 24 березня по 16 листопада 2021 року). А команди, які посіли другі місця, разом з двома найкращими збірними Ліги націй, які не пройдуть кваліфікацію, зіграють додаткові поєдинки. За підсумками плей-офф стануть відомі ще три володарі путівок на ЧС-2022. Всього ж на світовій першості Європа буде представлена ​​13 командами.

Збірна України зіграє в групі з Францій, Фінляндією, Боснією і Герцеговиною та Казахстаном.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background