Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Стали відомі учасниці плей-оф жіночого ЧС з гандболу

Стали відомі учасниці плей-оф жіночого ЧС з гандболу

Завершилися матчі основного раунду жіночого чемпіонату світу з гандболу. За їхніми підсумками визначилися усі учасниці плей-оф турніру.


Варто зауважити, що збірна України вперше за 18 років боролося в основному раунді чемпіонату світу. Синьо-жовті достроково припинили боротьбу за вихід до плей-оф та посіли останнє місце у групі.


Загалом основний раунд світової першості визначив вісім учасниць вирішального раунду турніру. З кожної із чотирьох груп до плей-оф пробилися по дві найкращі команди.


Основний раунд ЧС: Як зіграли команди


За вихід у плей-оф змагалися три команди: Норвегія (чинна володарка трофею), Данія та Швеція.


Шведські гандболістки пробилися до наступної стадії змагань з першого місця та з максимальною кількістю перемог – п'ять. Крім цього, до наступної стадії без поразок пробилися Франція та Нідерланди.


Норвежки та данки саме в основному раунді вперше програли на турнірі та посіли у своїх групах друге місце. Норвегія завершила основний раунд поразкою Франції (23:24), а Данія поступилася Японії (26:27) у першому матчі цього етапу.


Німеччина та Чехія також поступилися в останньому матчі основного раунду та посіли у своїх групах другі місця.


Чорногорія пробилася з другого місця до плей-оф ЧС-2023 з двома поразками в основному раунді – від Хорватії (25:26) та Швеції (25:32).


Результати збірних, що вибули з турніру в основному раунді, визначили підсумкове положення на ЧС-2023. Таким чином, сформувався перелік команд, які посіли на чемпіонаті світу 9-24 місця.


9. Бразилія

10. Угорщина

11. Словенія

12. Румунія

13. Іспанія

14. Хорватія

15. Ангола

16. Польща

17. Японія

18. Сенегал

19. Австрія

20. Аргентина

21. Сербія

22. Республіка Корея

23. Україна

24. Камерун.


Чвертьфінальні матчі турніру розпочнуться 12 грудня. Учасниці півфіналу змагань визначаться наступного дня після заключних поєдинків 1/4 фіналу.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background