Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Стала відома заявка жіночої збірної України на чемпіонат Європи-2024 з біатлону

Стала відома заявка жіночої збірної України на чемпіонат Європи-2024 з біатлону

Жіноча збірна України з біатлону визначилась зі складом чемпіонат Європи 2024 року, який відбудеться з 24-28 січня у словацькому Брезно-Осрбліє. На турнірі сумарно розіграють вісім комплектів нагород.


Про це повідомив старший тренер Микола Зоц, передає Суспільне Спорт.


Відомо, що 18-21 січня у Антгольці (Італія) відбудеться шостий етап Кубка світу. Після нього відбудеться чемпіонат Європи. До заявки української жіночої збірної на цей турнір увійшли сім біатлоністок та одна запасна.


Склад жіночої збірної України на чемпіонат Європи-2024


  • Ірина Петренко, Анастасія Меркушина, Христина Дмитренко, Анна Кривонос, Любов Кип'яченкова, Олександра Меркушина, Олена Городна. Запасна: Юлія Городна
  • У порівнянні зі складом жіночої збірної на Євро-2023, лише три біатлоністки візьмуть участь у турнірі цього року: Анна Кривонос, Любов Кип'яченкова та Анастасія Меркушина.

Вперше до складу України на чемпіонат Європи потрапили Христина Дмитренко, Олександра Меркушина, Олена та Юлія Городні.


Квота на індивідуальні гонки для України – шість біатлоністок. При цьому на спринт збірна зможе заявити сім учасниць завдяки перемозі Анастасії Меркушиної у цій дисципліні у 2023 році.


Нагадаємо, 14 січня українки завершили виступи на п'ятому етапі Кубка світу в німецькому Рупольдингу. 15-те місце у персьюті посіла Юлія Джима, яка пропустить чемпіонат Європи.


На минулому Євро Україна здобула три медалі: «золото» Анастасії Меркушиної у спринті і «срібло» Юлії Джими та Антона Дудченка в індивідуальних гонках.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background