Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Спортивна гімнастика: Україна назвала склад на чоловіче Євро-2024

Спортивна гімнастика: Україна назвала склад на чоловіче Євро-2024

З 24 по 28 квітня в італійському Ріміні відбудеться чоловіче Євро-2024 зі спортивної гімнастики. Збірна України визначилася зі складом команди, який представлятиме нашу країну на цих змаганнях.


Про це повідомляє Суспільне Спорт, посилаючись на слова головного тренера «синьо-жовтих» Геннадія Сартинського.


Він зазначив, що до заявки дорослої збірної увійшли п'ять спортсменів. Так, звання чемпіона Європи на паралельних брусах захищатиме Ілля Ковтун, а виграти першу золоту медаль з 2021 року спробує чотириразовий переможець Євро Ігор Радівілов.


Крім того, вперше з 2019-го, на ЧЄ виступить шестиразовий чемпіон континентальної першості Олег Верняєв, який у минулому сезоні повернувся до змагань після дискваліфікації за допінг. Також у складі нашої команди – бронзовий призер ЧС-2023 в опорному стрибку Назар Чепурний та чемпіон Європи серед юніорів Радомир Стельмах.


Склад збірної України на чоловіче Євро-2024 зі спортивної гімнастики

  • Ілля Ковтун
  • Олег Верняєв
  • Ігор Радівілов
  • Назар Чепурний
  • Радомир Стельмах.


Відомо, що на турнірі розіграють 16 комплектів нагород – по вісім у старшій та юніорській вікових групах, також це буде остання можливість для європейських спортсменів відібратись на Олімпіаду-2024.


Також зазначається, що до заявки юніорської збірної України на Євро-2024 потрапили Юрій Ємельянов, Владислав Власенко, Іван Завада, Іван Рудий та Святослав Швед.


Нагадаємо, на минулому чемпіонаті Європи у 2023 році Україна здобула одне «золото» та три «бронзи» і посіла п'яте місце у медальному заліку.


Жіноче Євро зі спортивної гімнастики відбудеться окремо від чоловічого – 2-5 травня у Ріміні.


Україна здобула дві ліцензії на Олімпіаду-2024 зі спортивної гімнастики: одну чоловічу командну та одну жіночу (Анна Лащевська), обидві – за підсумками ЧС-2023.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background