Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Спортивна гімнастика: Україна гарантувала собі п'ять фіналів Євро-2024

Спортивна гімнастика: Україна гарантувала собі п'ять фіналів Євро-2024

У Ріміні (Італія) розпочався чемпіонат Європи зі спортивної гімнастики серед чоловіків. 


Про це повідомляє Суспільне Спорт.


У перший день змагань визначали призерів у багатоборстві, фіналістів змагань на окремих снарядах та в команді. Багатоборство принесло Україні першу нагороду чемпіонату. 


Ювілейну, 20-ту медаль великих міжнародних турнірів здобув Олег Вєрняєв. Відомо, що крім Верняєва, до складу України потрапили Ігор Радівілов, Назар Чепурний, Радомир Стельмах та Ілля Ковтун, який в Італії відстоює звання чинного чемпіона континенту на паралельних брусах.


Так, лише у вільних вправах збірна України на матиме свого представника у фіналах. У решті дисциплін у нашої збірної одразу дев'ять претендентів на медалі, серед яких і командна п'ятірка.


Кваліфікація Євро-2024: як виступили українці


У команді Україна посіла перше місце відбору з доробком у 253.661 бала. Найбільше балів у складі збірної набрав Вєрняєв (71.798).


На другій сходинці «синьо-жовті» випередили британців на 2.633 бала. Чинні бронзові призери в команді зберегли з минулорічного складу двох гімнастів – Джейка Джармана та Кортні Туллока.


Зазначимо, що найуспішнішою стала кваліфікація в опорному стрибку, де українці забрали обидві перші сходинки: Нараз Чепурний виграв відбір, а Ігор Радівілов – другий.


Також Назар подолав кваліфікацію на паралельних брусах (3). Ігор натомість потрапив до фіналу вправ на кільцях як третій запасний – 12-те місце відбору.


Ковтун посів перше місце одразу в двох сегментах: на паралельних брусах, де відстоює золоту медаль чемпіонату, та перекладині. Крім того, Ілля фінішував у топ-8 опорного стрибка, але не випередив двох своїх співвітчизників – квоту отримав наступний спортсмен у заліку.


Верняєв претендуватиме на свою другу нагороду вже у вправах на коні. У межах багатоборства його топ-результат становив найкращі 15.166 бала. Досі на великих міжнародних форумах Олег ще не вигравав «золота» на цьому снаряді.


Фінали Євро-2024: Хто пройшов з українців

  • Команда: збірна України (1-й результат)
  • Кінь: Олег Верняєв (1), Радомир Стельмах (3-й запасний)
  • Кільця: Ігор Радівілов (3-й запасний)
  • Опорний стрибок: Назар Чепурний (1), Ігор Радівілов (2)
  • Паралельні бруси: Ілля Ковтун (1), Назар Чепурний (3)
  • Перекладина: Ілля Ковтун (1).


Нагадаємо, всі медалі серед дорослих в Ріміні на окремих снаряд розіграють упродовж двох змагальних днів 26-27 квітня.


Крім дорослих, у Ріміні також визначають призерів Євро серед юніорів. Сьогодні, 25 квітня, на турнірі відбудуться комадний фінал та кваліфікація окремих снарядів у цій віковій категорії.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background