Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Спортивна гімнастика: Лащевська здобула першу золоту медаль у сезоні Кубка світового виклику

Спортивна гімнастика: Лащевська здобула першу золоту медаль у сезоні Кубка світового виклику

Українка Анна Лащевська виборола золоту медаль у заключний день другого етапу Кубка світового виклику зі спортивної гімнастики в Осієку (Хорватія).


Зазначимо, що у перший день фіналів «синьо-жовті» завоювали три медалі: 

  • Ілля Ковтун «золото» (вільні вправи) та «срібло» (вправи на паралельних брусах), 
  • Анна Лащевська «бронза» (різновисокі бруси).


У неділю, 7 квітня, відбулись п'ять заключних фіналів. За підсумками кваліфікації Ковтун пробився у фінал у вправах з кільцями, Лащевська здобула право поборотись за медалі у вільних вправах та вправах на колоді, а Поліна Д'яченко — у вільних вправах. Проте Ілля знявся з фіналу, а Анна вирішила виступити лише у вправах на колоді.


Як виступила Анна Лащевська


Анна вийшла у фінал у вправах на колоді, вигравши кваліфікацію з результатом у 13.200 бала. За виступ у вирішальному раунді українка отримала від суддів оцінку 14.000 бала та завоювала медаль найвищого гатунку. 


Зазначимо, що українка випередила срібну призерку Мелані де Хесус дос Сантос з Франції на 0.867 бала. Це перше «золото» Анни на КС виклику у цьому сезоні. Загалом в активі 16-річної  спортсменки п'ять нагород на цьому рівні, чотири з них – золоті.


У фіналі вільних вправ Україну представила Поліна Д'яченко. Вона посіла шосте місце, отримавши за свій виступ 11.733 бала.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background