Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Швеція закликала заборонити участь росіян в Олімпіаді-2024

Швеція закликала заборонити участь росіян в Олімпіаді-2024

Міністр спорту Швеції Якоб Форссмед, яка є очільником у Раді Європейського Союзу до липня, закликав Міжнародний олімпйський комітет (МОК) заборонити російським спортсменам брати участь у Олімпіаді-2024.

Слова чиновника цитує Associated Press.

Нагадаємо, у березні МОК рекомендував спортивним федераціям допустити до змагань атлетів з РФ та РБ у нейтральному статусі. Тож деякі керівні органи повернули цих спортсменів. Серед яких і Міжнародна федерація дзюдо, рішення якої дозволило заявитися на міжнародні турніри членам Центрального спортивного клубу армії (ЦСКА).

Варто зазначити, що повернення російських та білоруських спортсменів до міжнародних турнірів дає їм змогу пройти кваліфікацію до Олімпійських ігор у Парижі. І І це попри те, що МОК ще не прийняв остаточне рішення щодо участі цих атлетів у Іграх 2024 року. Деякі країни оголосили про готовність бойкотувати Олімпіаду-2024.

У Євросоюзі наміри МОК були засуджені, однак у ЄС наразі не розглядають спільного бойкоту Олімпіад.

«Ми не розглядаємо бойкот. Та на моє переконання, Міжнародний олімпійський комітет дійсно ризикує втратити довіру до себе, якщо не буде прислухатися, а також не зможе зробити так, щоб жоден російський спортсмен не зміг жодним чином представляти Росію на Олімпійських іграх», – заявив Форссмед.

Додамо також, що Україна наказом Міністерства молоді та спорту заборонила спортсменам змагатися в турнірах за участі росіян та білорусів. Проте збірна України з футболу отримала змогу продовжити виступи у відборі на Євро-2024, де грає у іншій групі команда Білорусі.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background