Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Шахтар здолав Ворсклу у фіналі Кубка України

Шахтар здолав Ворсклу у фіналі Кубка України

Донецький ФК «Шахтар» обіграв полтавську «Ворсклу» у фінальному поєдинку Кубка України сезону-2023/2024, який відбувся у Рівному на стадіоні «Авангард».


Про це повідомляє УАФ.


Зі стартовим свистком донеччани зосередилися на володінні м’ячем, а полтавці сподівалися на контратаки. У середині першого тайму команди обмінялися моментами – Конопля неточно пробив з подачі Кевіна, а Кане не зумів переграти Різника, вирвавшись сам на сам з кіпером. На 40-й хвилині «Гірники» відкрили рахунок, коли Сікан здорово відклеївся від захисників і замкнув подачу Азарова.


На початку другого тайму Мякушко пробив у площину, пізніше Сікан поцілив над поперечиною. На 55-й хвилині «Шахтар» подвоїв перевагу – після подачі кутового й скидки Матвієнка дальню стійку замкнув Конопля.


Надалі суперники обмінювалися атаками, а під кінець зустрічі «Ворскла» пішла на штурм. На 85-й хвилині полтавцям вдалося відіграти один м’яч – Ковталюк ефектно замкнув передачу Крупського. Втім, донеччани все ж зуміли втримати перевагу – 2:1.



Кубок України. Фінал

  • Ворскла – Шахтар – 1:2 (0:1).


Так, «Шахтар» став володарем і другого головного трофея сезону, додавши кубкову звитягу до золотих медалей чемпіонату. За кількістю перемог у Кубку України (14) донеччани випередили київське «Динамо» (13).


«Ворскла», програвши, втратила можливість пробитися до єврокубків наступного сезону. Завдяки кубковому успіху «Шахтаря» путівку до Ліги Європи отримає «Кривбас». Команди, які посіли в УПЛ 4-5 місця, вирушать до Ліги конференцій.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background