Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Збірна України назвала склад на ЧС з естафетного бігу

Збірна України назвала склад на ЧС з естафетного бігу

Збірна України з легкої атлетики назвала склад на чемпіонат світу з естафетного бігу, який відбудеться 4-5 травня на Багамах.


Відповідний список бігунів опублікований на офіційному сайті Федерації легкої атлетики України.


Представляти «синьо-жовтих» на цих змаганнях будуть 12 спортсменів. Серед яких лідери команди, Анна Рижикова та Вікторія Ткачук. Загалом Україна буде представлена на ЧС з естафетного бігу у двох видах: жіночих 4х400 метрів та міксті на цій же дистанції.


Склад збірної України на ЧС з естафетного бігу

  • 4х400 м, жінки: Тетяна Харащук, Тетяна Мельник, Вікторія Ткачук, Тетяна Кайсен, Анастасія Бризгіна
  • 4х400 м, мікст: Катерина Карпюк, Анна Рижикова, Мар'яна Шостак, Олександр Погорілко, Данило Даниленко, Микита Барабанов, Ярослав Демченко (запасний).


Варто зазначити, що чемпіонат світу з естафетного бігу є одним з ліцензійних турнірів з легкої атлетики на Олімпійські ігри-2024. На ньому будуть розігруватися 14 ліцензій на Ігри у Парижі у п'яти видах естафетного бігу: 4х100 м серед чоловіків та жінок, а також 4х400 метрів у чоловіків, жінок та міксті.


Як будуть визначати володарів ліцензій на ЧС з естафетного бігу?


Участь у кожному виді естафети візьмуть 32 збірні, які розділять на чотири кваліфікаційні забіги. Автоматичні перепустки на Олімпіаду-2024 здобудуть усі фіналісти ЧС-2024 (топ-2 найкращих за підсумками забігів).


Ще шість путівок на Ігри будуть розіграні за допомогою втішних забігів з поміж 24 збірних. На Ігри у Парижі відправляться по дві найкращі збірні за підсумками кожного втішного забігу.


Крім відбору на чемпіонаті світу з естафетного бігу, ще два місця на Олімпіаду-2024 отримають дві збірні з найвищим рейтингом у кожному виді.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background