Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Різдвяні старти: Левченко здобула перемогу у змаганнях зі стрибків у висоту

Різдвяні старти: Левченко здобула перемогу у змаганнях зі стрибків у висоту

Українська легкоатлетка Юлія Левченко здобула золоту медаль у стрибках у висоту на всеукраїнських «Різдвяних стартах», які відбулися у Києві.


Зауважимо, що  «Різдвяні старти» – регулярний турнір, який є початком сезону для багатьох українських легкоатлетів. 


Відомо, що до змагань заявились 334 атлети з різних областей України. Участь у фіналі жіночих стрибків у висоту взяли 22 спортсменки, серед яких, крім Левченко, була учасниця ЧС-2023 Юлія Чумаченко.


Левченко розпочала сезон з результату 1.85 м та трьома спробами взяти 1.90 м, однак ця планка їй не підкорилась. Проте Юлія впевнено здобула золоту медаль.


На другому місці опинилася Чумаченко, її висота на цьому турнірі – 1.80 м. Тетяна Білик з результатом 1.75 м стала третьою.


Різдвяні старти-2024. Стрибки у висоту (жінки)


  1. Юлія Левченко (Київ) – 1.85 м

  2. Юлія Чумаченко (Донецька область) – 1.80 м

  3. Тетяна Білик (Харківська область) – 1.75 м.


Зауважимо, що результати українок увійшли у топ-10 легкоатлетичного сезону після першого тижня змагань: Левченко посідає шосте місце, а Чумаченко – десяте. Восьмий найкращий результат сезону у 1.82 м показала українка Марина Ковтунова, яка виграла змагання до 20 років у Німеччині.


Нагадаємо, минулий сезон Левченко закінчила виступом у фіналі Діамантової ліги, де посіла п'яте місце у стрибках у висоту. На чемпіонаті Європи-2023 у приміщенні Юлія також стала п'ятою, а на ЧС-2023 не подолала кваліфікацію.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background