Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Росіян та білорусів допустили до міжнародних змагань з гімнастики

Росіян та білорусів допустили до міжнародних змагань з гімнастики

Міжнародної федерації гімнастики (FIG) допустив російських і білоруських спортсменів до міжнародних змагань під нейтральним прапором.

Про це йдеться у пресрелізі FIG на офіційному сайті організації.

Зазначається, що гімнаст, який бажає отримати статус «індивідуальний нейтральний спортсмен», повинен подати заявку до організації відповідно до правил. Умови допуску будуть опубліковані пізніше.

«Спортсмени, яким надано цей статус, матимуть право брати участь у санкціонованих FIG змаганнях з 1 січня 2024 року», – сказано в повідомленні.

Таким чином гімнасти РФ та РБ пропустять заплановані на 2023 рік чемпіонати світу.

«Попри те, що ці рішення дозволяють росіянам і білорусам повернутися до турнірів FIG, які можуть включати олімпійські кваліфікаційні змагання, рішення про те, чи будуть ці атлети виступати на Олімпіаді-2024 є відповідальністю МОК», – йдеться у заяві FIG.

Нагадаємо, у березні Міжнародний олімпійський комітет (МОК) рекомендував допустити до змагань спортсменів із Росії та Білорусі у нейтральному статусі з дотриманням низки умов.

У РФ такі критерії назвали «дискримінаційними». Україна та низка інших країн рішення МОК засудили.

Пізніше Міністерство молоді та спорту України заборонило офіційним делегаціям національних збірних брати участь у міжнародних спортивних змаганнях, в яких беруть участь спортсмени з Росії чи Білорусі.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background