Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Росіян допустили до змагань з джиу-джитсу, але у нейтральному статусі

Росіян допустили до змагань з джиу-джитсу, але у нейтральному статусі

Міжнародна федерація джиу-джитсу (JJIF) допустила російських спортсменів до змагань у нейтральному статусі.

Про це йдеться у заяві JJIF. Там висловили жаль щодо подій в Україні й зазначили, що бажають допомогти Асоціації джиу-джитсу України для участі у спортивних заходах JJIF.

«Спортсменам і допоміжному персоналу спортсменів, а саме тренерам або офіційним особам з Росії, буде дозволено брати участь лише як нейтральним спортсменам і допоміжному персоналу спортсменів. Не допускається розміщення національних символів, кольорів і прапорів ніде на кімоно та спортивному інвентарі, а також не має звучати гімн Росії», — йдеться у заяві.

У федерації наголосили, що Російська федерація джиу-джитсу реєструється без будь-яких згадок слова «Росія» повністю або абревіатурою.

«JJIF незабаром видасть Положення, що детально описує правила участі Російської Федерації в спортивних заходах JJIF, яке також стосується будь-яких порушень цієї резолюції. JJIF зазначає, що на даний момент не існує Білоруської федерації джиу-джитсу, яка б була членом JJIF. Інакше те саме стосувалося б і їх», — додали у листі.

Зазначається, що жодна офіційна особа Федерації джиу-джитсу Росії не може брати участь у будь-яких інших заходах JJIF, які не є спортивними змаганнями у будь-якому статусі, включаючи, але не обмежуючись, Сесією чи Конгресом JJIF.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background