Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Російську збірну з фігурного катання офіційно позбавлена золота ОІ-2022

Російську збірну з фігурного катання офіційно позбавлена золота ОІ-2022

Збірна Олімпійського комітету Росії офіційно втратила золоту медаль Олімпійських ігор 2022 року з фігурного катання в командному заліку.


Про це інформує Міжнародний союз ковзанярів (ISU). 


Відомо, що рішення стало прямим наслідком дискваліфікації Каміли Валієвої. Спортсменка здала позитивний допінг-тест на заборонену речовину триметазидин, коли виступала на чемпіонаті Росії. Результат помітили у лабораторії Швеції 8 лютого.


Попри позитивну пробу, CAS у лютому 2022 року дозволив 15-річній росіянці змагатися на Олімпіаді у Пекіні (Китай). Збірна ОКР за її участю виграла золоті медалі командного заліку у фігурному катанні.


З 21 грудня 2021 року CAS анулював усі результати Каміли. З 25 грудня того ж року діє чотирирічне усунення спортсменки від будь-яких офіційних змагань.


Пізніше ISU анулював результати Валієвою в командному заліку з фігурного катання, а саме її показники в короткій та довільній програмах. Таким чином збірна ОКр відкотилася з першого місця на третє, а чемпіоном ОІ-2022 у цій дисципліні стала команда США.


Навесні 2022 року Міжнародна спілка ковзанярів висловила підтримку Україні. Тоді ж ISU відібрав у росії право проведення етапу Гран-прі з фігурного катання у сезоні 2022/23. Також, само собою, російським (і заразом білоруським) фігуристам заборонено виступати на міжнародних турнірах.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background