Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Романчук вийшов у фінал на ЧС-2024 з водних видів спорту

Романчук вийшов у фінал на ЧС-2024 з водних видів спорту

Лідер збірної України з плавання Михайло Романчук пробився у фінал чемпіонату світу-2024 з водних видів спорту на першій з двох заявлених дистанцій – 800 м вільним стилем. Це сталося за підсумками кваліфікації, яка відбулася у ранкову сесію змагань.


Про це повідомляє Суспільне Спорт.


Романчук, щоб потрапити у фінал, мав увійти до вісімки найшвидших плавців за часом за результатами усіх п'яти запливів. Першу половину дистанції українець проплив з сьомим результатом, відстаючи від проміжного лідера, австралійця Елайджи Віннінгтона, на три секунди.


У другій частині дистанції Михайло відіграв відставання і завершив заплив третім – за 7:47.20 секунд. Швидше за нашого плавця у п'ятому запливі опинилися німець Свен Шварц та угорець Крістоф Расовські.


У підсумку Романчук відібрався до фіналу з шостим загальним результатом. До фінального запливу натомість не відібрався чинний чемпіон світу Хафнауї та німець Веллброк.


Усі учасники фіналу на 800 м вільним стилем: Лука Де Туліо (Італія), Даніель Віффен (Ірландія), Свен Шварц (Німеччина), Віктор Йоханссон (Швеція), Крістоф Расовські (Угорщина), Михайло Романчук (Україна), Грегоріо Пальтріньєрі (Італія), Елайджа Віллінгтон (Австралія).


Відомо, що фінал запливу на 800 м вільним стилем відбудеться 14 лютого, у вечірню сесію, яка стартує о 18:00. 17 лютого Романчук боротиметься за вихід у фінал у кваліфікації 1500 м вільним стилем.


Нагадаємо, Романчук є бронзовим призером ЧС-2022 на дистанції 800 м вільним стилем.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background