Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Романчук відібрався у перший фінал на Євро-2023 на короткій воді

Романчук відібрався у перший фінал на Євро-2023 на короткій воді

В Отопені (Румунія) розпочався чемпіонат Європи з плавання на короткій воді. Під час ранкової сесії другого змагального дня Україна пройшла одразу у два фінали. Зокрема, вперше з 2007 року пробилася в естафеті 4х50 комплексним плаванням.


Про це інформує Суспільне Спорт.


Другим фіналом, у який відібралася Україна, став заплив на 1500 м вільним стилем, де виступає лідер збірної Михайло Романчук. Він продемонстрував результат 14:39.24 хвилин, який став загалом шостим за підсумками кваліфікаційних запливів.


Українця випердив ірландець Данієль Віффен, який подолав дистанцію майже на 5 секунд швидше, норвежець Генрік Крістіансен, який здобував «бронзу» на ЧС на короткій воді у 2022 році. У запливі Романчук найшвидшим виявився швед Віктор Йоханссон, йому він програв 0.66 секунд.


Нагадаємо, Євро в Отопені стало першим турніром для Романчука за чотири місяці: востаннє українець змагався на липневому чемпіонаті світу, який закінчив без нагород.


Фінал за участі Романчука відбудеться 7 грудня, о 19:04. Крім 1500 м, 27-річний плавець виступить на Євро ще на дистанції 800 м.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background