Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Розширення заявки на Євро-2024: УЄФА ухвалить рішення найближчим часом

Розширення заявки на Євро-2024: УЄФА ухвалить рішення найближчим часом

Спілка європейських футбольних асоціацій (УЄФА) у найближчі два тижні розгляне можливість розширення заявки збірних на чемпіонаті Європи-2024.


Про це інформує BBC.


Згідно з пропозицією, отриманою УЄФА, кількість футболістів у заявках збірних на Євро-2024 може розширитися з 23 до 26. 22 квітня, як повідомляє beIN Sports, її розгляне комітет з питань змагань для збірних, після чого пропозицію передадуть Виконавчому комітету організації.


Зазначимо, що питання збільшення заявки на Євро-2024 підіймалося головним тренером збірної Англії Гаретом Саутгейтом. В УЄФА однак зазначили, що не всі тренери згодні із потребою збільшення кількості гравців у складах команд під час чемпіонату Європи.


«Позитивна дискусія показала різні думки серед тренерів. Деякі висловили бажання збільшити розмір складу, щоб мати більше вибору, враховуючи загрозу травм та інтенсивні фізичні навантаження, які отримують гравці. Інші ж надають перевагу складу з 23 гравців, звертаючи увагу на труднощі у тренуванні та керуванні додаткової кількості гравців та зростання фінансових витрат на національні асоціації», – наголосили в УЄФА.


Нагадаємо, ЧЄ-2021 проводився з розширеною заявкою у 26 гравців. Тоді це було викликано пандемією коронавірусу, а його підтримали більшість тренерів, серед яких був і Андрій Шевченко – тодішній очільник збірної України.


Чемпіонат Європи-2024 відбудеться з 14 червня до 14 липня у Німеччині. Серед учасників континентальної першості й збірна України, яка подолала два раунди плей-оф.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background