Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Промоутер Ф'юрі виступив проти шести суддів у бою з Усиком

Промоутер Ф'юрі виступив проти шести суддів у бою з Усиком

Промоутер британського боксера Тайсона Ф'юрі Боб Арум проти ідеї призначити одразу шість суддів на чемпіонський бій з українцем Олександром Усиком.


Його слова цитує BoxingScene.


Голова Світової боксерської ради (WBC) Маурісіо Сулейман запропонував подвоїти кількість суддів у цьому поєдинку, щоб зменшити вплив рішення одного-двох арбітрів на підсумок усього бою.


За його ідеєю, по два судді мають розташуватись на тих сторонах рингу, котрі не зайняті головною телевізійною камерою. Президент WBC вважає, що «суперечливі рішення у бою Усик – Ф'юрі вб'ють бокс».


За словами глави промоутерської компанії Top Rank Боба Арума, подібну зміну потрібно тестувати у менш статусних поєдинках.


«Подібне не можна робити вперше, маючи справу з таким масштабним боєм. Можливо, шість суддів замість трьох – це добре. Маю сумнів, але, можливо, це добре. Але ніхто цього не знає, бо ми не перевіряли. Перевіряти таке потрібно у менш статусних поєдинках», – наголосив він.


Арум зазначив, що не робив би цю зміну для цього бою. 


«Не вірю, що суддівство стане кращим, якщо буде шість суддів замість трьох», – підкреслив він.


Також ідею про шість суддів відхилив  інший промоутер Ф'юрі, керівник компанії Queensberry Promotions Френк Воррен.


Нагадаємо, бій між Усиком та Ф'юрі відбудетьс 18 травня. Поєдинок мав відбутись ще 17 лютого, однак його відклали через ушкодження, якого британець зазнав у тренувальному спарингу.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background