Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Президент WBO проти призначення шести суддів на бій Усик – Ф'юрі

Президент WBO проти призначення шести суддів на бій Усик – Ф'юрі

Президент Світової боксерської організації (WBO) Пако Валькарсель виступив проти призначення одразу шістьох суддів на чемпіонський бій між Олександром Усиком і Тайсоном Ф'юрі. 


Про це повідомляє World Boxing News, цитуючи слова функціонера.


Раніше голова Світової боксерської ради (WBC) Маурісіо Сулейман запропонував подвоїти кількість суддів у поєдинку українця з британцем, задля зменшення впливу рішення одного-двох арбітрів на підсумок усього бою.


Ідея Сулеймана полягає у тому, що по два судді мають розташуватись на тих сторонах рингу, котрі не зайняті головною телевізійною камерою. На його думку, «суперечливі рішення у бою Усик – Ф'юрі вб'ють бокс».


Проте на думку Валькарселя трьох суддів цілком достатньо, а збільшення їхньої кількості може призвести до некомпетентних рішень


«Ця тема обговорювалася серед санкціонуючих організацій. Не думаю, що ця пропозиція щось додасть до боксу, тому що судді повинні бути компетентними, і трьох суддів цілком достатньо. Я не згоден із цією пропозицією», – сказав Валькарсель.


Нагадаємо, бій Усик – Фʼюрі відбудеться 18 травня у Ер-Ріяді (Саудівська Аравія). Переможець поєдинку стане першим абсолютним чемпіоном в історії надважкого дивізіону, що об'єднає одразу чотири основних титули – за версіями WBA, WBC, WBO та IBF.


Відомо також, що сторони обох боксерів вже погодили реванш. Імовірно, в поєдинку-відповіді на кону не стоятиме пояс IBF – організація вже санкціонувала його обов'язковий захист проти Філіпа Хрговича після першої зустрічі Усика та Ф'юрі.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background